Menu Close

211001 – Björn ingelstam Quartet feat. Klas Lindquist

BJÖRN INGELSTAM QUARTET

FEAT. KLAS LINDQUIST

2021-10-01

Bandet

Björn Ingelstam Quartet  

Björn Ingelstam – Trumpet/Sång
Calle Brickman – Piano
Matthias Petri – Bas
Andreas Svendsen – trummor

Klas Lindquist- Sax och Klarinett

 

Björn Ingelstam Quintet kommer till Stardust med med ett spelsug utöver det vanliga. Efter ett Corona-stängt år och bara sporadiska framträdanden gick bandet förra året in i studion (som kvartett) och spelade in sitt andra album “The Start of Something Big” och i processen slipat sitt sound som grupp ytterligare. Förstärkta som många gånger tidigare av stjärnsaxofonisten Klas Lindquist kommer denna dansk/svenska grupp att leverera ett sväng utöver det vanliga med både originalmusik såväl som välkända standards ur the American Songbook.

 
 
 
 
 

Gästen

Klas Lindquist 
Klas Lindquist, född den 6 maj 1975 i Göteborg, är en jazzmusiker med altsax och klarinett som huvudinstrument. Han uppmärksammades som medlem i det unga tradjazzbandet Second Line Jazzband 1992-1997. 1996 fick Lindquist ta emot Föreningen Tradjazzens Vänners Armstrongstipendium, som ung, lovande musiker. Vid samma tid fick han möjlighet att studera vid Mannes College of Music i New York. Vid hemkomsten till Sverige valde han studera komposition på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Under tiden i Stockholm fick han en plats i Kustbandets saxsektion. Han blev också flitigt anlitad i fasta och tillfälliga kombinationer och inom såväl traditionella som mera moderna jazzkretsar, som t.ex. Stockholm Swing All Stars, Claes Janson Band och Glenn Miller Orchestra Scandinavia..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *