Menu Close

230331 – Björn Ingelstam International Quintet

Björn ingelstam international quintet

2023-03-31

Bandet

Helsingborgsbördige Björn Ingelstam tillhör en av Sveriges största internationella exporter på jazzhimlen. Han är numera bosatt i Paris efter flera år i New York och turnerar flitigt över hela världen både som solist och med sina egna grupper. Han har inför detta Sverigebesök bjudit in några riktiga världsstjärnor. Saxofonisten Giacomo Smith från USA har gjort sig ett namn efter samarbeten med både Jamie Cullum och Wynton Marsalis och han har en unik förmåga att kombinera jazzens olika uttryck på ett helt eget sätt. Joe Webb är en av Londons mest anlitade musiker och tillhör den yppersta världseliten när det kommer till Swing, Bebop och groove-jazz. Andreas Svendsen och Matthias Petri är välkända i Skandinavien som en av de starkaste rytmsektionerna som kommit ur Köpenhamn på de senaste decennierna! 
Gruppen kommer bjuda på en bred blandning på musiken med allt från Swing till funk och latin-jazz!
Detta vill man inte missa!
 
 

Gästen

 
Björn Ingelstam – Trumpet, Flygelhorn, Sång
Giacomo Smith – Saxofon
Joe Webb – Piano
Matthias Petri – Bas
Andreas Svendsen – Trummor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *