Menu Close

190301 – Svempa Lundeqvist trio

Sven-Erik Lundekvist Trio

Med Björn Ingelstam

2019-03-01

Sven-Erik Lundekvist Trio

Jazztrion med passion för swing och improviserad musik rotat i jazztraditionen
 
Repertoaren består av egna alster och jazzstandards som stilmässigt bottnar i 50 -talets be-bopera med referenser såsom Red Garland, Phineas Newborn och Bobby Timmons. Trion stretchar även ut till modernare landskap där det då kan byggas intensitet och medryckande extas.
 
Gruppens medlemmar har spelat med storheter som t.ex. Vincent Herring, Jason Marsalis, Gilad Hekselman och Adam Nussbaum för att nämna några

Bandet

Trion spelar i huvudsak jazzstandards och orginal musik med avstamp i 50-60 talets bebop/hardboptradition. Sven Erik Lundeqvist är känd som sideman i grupper som Anders Bergcrantz kvintet, Fredrik Kronkvist kvartet, Monday Night Big band, Mårten Lundgrens Bob Doroughkvartett samt Gunhild Carlings varierade sättningar. Han har även spelat med Vincent Herring, Adam Nussbaum samt Jason Marsalis. 

Olle Dernevik spelar trummor och Simon Petersson spelar bas. Alla i trion har undervisat på olika folkhögskolor och musikhögskolor och har därigenom inspirerat den kommande generationens unga talanger.
 
Trion är glödhet och kommer att bjuda på en energifylld och engagerande konsertupplevelse med tonvis av själfull jazz med spännande arrangemang. Om man vill hitta ett ungt uppfinningsrikt band som svänger och har stark tradition så är Sven Erik Lundeqvist trio ett självklart val. 

Gästen

Björn Ingelstam har trots sin unga ålder etablerat sig som toppnamn på den europeiska jazzscenen med sitt kraftfulla sound och sin mångsidighet i jazztraditionen. Trumpetspelaren och sångaren har turnerat över hela världen både som solist och med sin egen grupp. Efter att ha flyttat till New York för fem år sedan fortsätter han sin karriär både i Europa och Amerika och har nyligen flyttat till Paris. Björn har redan spelat med några av de bästa namnen i världen, inklusive Wycliffe Gordon, Jason Marsalis, Bob Wilbur och Anat Cohen för att nämna några.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *